2015. október 25., vasárnap

Bakancslista mínusz 1 - ötödik fejezet (vendégposzt)

Most rendhagyo modon nem a blogon szamolok be a tortenesekrol, hanem itt a FB-n. Az ok egyszeru, a tortenesek is rendhagyoak... Folyamatosan irtam tegnap delutan ota, ezert ugralok az idosikok kozott, elore is elnezest.
Ket napot Cuscoban toltottunk, amely egy igazan hangulatos kisvaros, anno az inka birodalom fovarosakent mukodott.
Cuscorol is beszamolok majd a blogon, de most rendkivuli esemenyekre tekintettel, megszakitom a hirfolyamot es beszamolok arrol, mi tartja lazban a helyieket es foleg a mi kis turista csoportunkat.

A perui kormany privatizacios politikaja ellen tiltakozva, Cusco lakossaga, valamint Machu Picchu tersegben elok sztrajkba leptek. A kormany ugyanis el kivanja adni, tobb nemzeti kincsukkel egyetemben a MachuPicchut. Ez a dolog valoban felhaborito - meg ha csak az uzemeltetes teljes koru kiszervezesen gondolkodnanak, azt megertenem :(, de ez azert botrany. A kormany persze futyul az utlezarasokra, a Machu Picchu lezarasara, mindezt a turistak szivjak meg. Gyakorlatilag megbenult a tomegkozlekedes a tresegben. Nekunk csutortokon reggel kellett volna elindulni a Szentvolgybe, majd este vonatra szallva a Machu Picchu kozeleben levo szallashelyre. Most ejjel 2.44 van, ulunk egy buszon, amivel 17hkor keltunk utra. Menetkozben egy panzioban hagytuk a csomagokat, csak annyi cucc van nalunk, amit holnap, azaz ma magunkkal viszunk. Nem tudjuk, hogy reggel felszallhatunk-e a vonatra Santa Teresaban, de erre fele haladunk. Utkozben szikladarabokat kerulget a busz az uton, ezeket hasznaltak torlaszkent a felkelok. Utunk Santa Mariaba, majd onnan Santa Tereseba vitt. Santa Mariaba megalltunk a palyaudvaron, hatha van esely arra, hogy vonatra szalljunk, persze remenytelen. Ellenben beragadtunk egy rakas itt veszteglo busz koze. Hosszas kuzdelem, veszekedes, de vegre ujra uton. Szerpentinek, szakadekok kozott megyunk, majd az utolso egy oraban folduton haladunk. Itt egyszercsak megallunk, ugyanis a patak kiontott medrebol es gyakorlatilag elfogyott az ut. Na most mi lesz? Hosszas tanakodas utan a sofor vallalja a kockazatot es belehajt a vizatfolyasba.... Kiertunk, hurra... Tovabb a folduton... a gyomrommal kemeny kuzdelmet vivok, a mellettem ulo fiatalok toltik belem a rumot :(

a soforunk egy zseni, hihetelen akadalyokat gyozott le utkozben
Megerkeztunk, kibirtam, hurra. Probalnank szallast talalni, de mint kiderul valsag helyzet van a varosban, tornado volt. Nincs aram, nem mukodnek a telefonok, stb. Reggel 5 kor nyit a vasuti jegypenztar, hat talpra imahoz, hogy menjenek azok a draga vasmadarak.
Megkuzdunk a Machu Pichuert kemenyen.... Drukkoljatok, hogy feljussunk, lecci, lecci
Masnap reggel van, sikerult 2 orara es egy hideg zuhanyra szallast talalni. Hir tovabbra sincs es persze ezt az iromanyt sem tudom elkuldeni. Tulajdonkeppen azert irom mindezt, ha egyszer valaki megtalalja a lemerult Ipadet es talan feltori, megtudja mi tortent azzal a csoporttal, amely mindent megtett, hogy a Machu Picchura eljusson :)
Folyt kov: a tegnapi busz sofor, nemi jatt fejeben, elhozott minket a Hidroelectricahoz, ahonnan mar indulnak a vonatok a MP-hoz. A taj csoda, most jovok ra, mit mulasztottunk tegnap azzal, hogy sotetben utaztunk.
A palyaudvaron a latvany az utobbi idoben otthon zajlo esemenyekre emlekezetet: emberek a sinek kozott arra varva, hogy megrohamozzak a berkezo vonatot. Az ut szervezoje, aki egyben az idegenvezeto is, egy eszmeletlen ratermett ficko. Elintezi azonnal a helyeinket es elso osztalyon, uvegtetos vagonban utazunk. Kozben a vonatrol letessekelik a potyautasokat a biztonsagiak...
Most mar talan elhiszem, hogy felerek a Machu Picchura

-----

Machu Picchu - feljutottunk, borig aztam 2x, de megerte. Hihetetlen elmeny....
Kepek is lesznek, de most epp nem az Ipad, hanem. Bb rosszalkodik. De ma ezen sem aggodom :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése