2015. október 24., szombat

Bakancslista mínusz 1 - negyedik fejezet (vendégposzt)

Paracas

A panamerika orszaguton 4 oran keresztul buszon zotykolodtunk, de megerte. Egy igazan szep helyre erkeztunk, a Paracas nemzeti parkba. Ocean, sivatag komboja, sok uttal, hullamokkal es fosziliakkal. A sivatag tobbfele szinben pompazik. 335000 hektarnyi teruleten vedett allatfajok, mint sorenyesfoka, tengeri teknos, delfin, es tobb, mint 200 fele madarfaj el itt. De beszeljenek a kepek magukert... Eszelosen fotoztunk, ahogy mindenfele, termeszetes itt is :D




Este Icaban ( nem Icanal :)) aludtunk, egy nagyon hangulatos, mediterran szallashelyen. Este korbeneztunk a helyi ejszakaban, talaltunk egy remek romkocsma szeru helyet, nehany erdekes arcu idiannal. Valoszinuleg nem szivesen taliznek veluk egyedul a del-amerikai ejszakaban. A kocsmaban Igazi latin zene szolt, jo koktelokat keszitettek, klassz volt a hangulat, sot meg tancoktam is ( ez kedvence barataimnak szoooo :) )

Masnap aztan kihajoztunk a Ballestas szigetekre. Utkozben a hajorol lathattunk egy gyertyatartot a domboldalon, ez a Nasca vonalakhoz hasonlo alakzat volt. Igazan senki nem tudja hogyan keletkezett, szamomra inkabb az megfoghatatlan, hogyan marad meg, kiteve az idojaras viszontagsagainak.

A hajoval tovabb szaguldottunk, olyan erzesem volt, mint a 90es evekben. Raadasul a lengescsillapitokat sem csereltek ki az utobbi evekben...:)
Vegul epsegben megerkeztunk a Balesstas szigetekre. A guano szagert szerncsre karpotolt a latvany. Hihetelen mennyisegu madar, foka es pingvin tobzodott, elvezte a napsutest a sziklakon. Voktak itt karokatonak, kormoranok, Humboldt- pingvinek es meg ki tudja milyen csoda faj. Az illegalis guano kereskedelem viragzott az elmult evekben, igy aztan ort allitottak, aki ott lakik. Erdekes foglalkozas, hat nem tudom higyan birnam. Ha peldaul meghivnam a barataim ebedre, hat mar a szaggal eltelnenek:P

 


Huacachina oazis

Delutan aztan jott az igazi kaland...
Homokfutokkal indultunk el a sivatagba, eloszor azt hittem egy buckara sem
 tud felmenni. Aztan beindult, volt kapaszkodas es sikitozas... Eszelosen szagoldottunk fel ala a homok buckak kozott, szenzacios volt. De ennel megbnagyobb elmeny volt a homok boradozas. Ez windsurf deszkahoz hasonlo eszkozon hason fekve szaguldottunk le egyre nehezebb, azaz meredekebb dombokon. Nagyon allat volt :) :) :) ez egy eltre szolo elmeny lesz, az biztos!




Sajna, a szorfozesrol nincs fotom, de aki erre jar, menjen es probalja ki, nagyon ajanlom.
Cservak Misi: ha olvasod, arra emlekeztetett, mint amikor gyerekkent karton papiron csuszkaltunk a sarban az Ohegyi katlnaban:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése